Ny insamling till Världens barn

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

Nu är det dags för insamling till förmån för Världens barn.

Bibbi Signell och Birgitta Söderberg, Mönsterås
Foto: Åsa Borefur
Bibbi Signell och Birgitta Söderberg, Mönsterås

På torsdag den 27 september börjar insamlingen med bössor som flera organisationer i kommunen har hand om.

Dessutom kommer Bibbi Signell, Bengt-Åke Carlsson, Elisabet Dahl och Birgitta Söderberg att söka upp företagen och be om bidrag.

– Det är också flera organisationer som ordnar lotterier där hela behållningen går till Världens barn. Man kan även passa på att lämna in gamla sedlar som inte är giltiga längre. Sådana kan lämnas till Röda Korsets butik Kupan, säger Birgitta Söderberg.

Det är Radiohjälpen som tillsammans med 14 biståndsorganisationer står bakom Världens barn och det är ett 50-tal projekt världen över som pengarna går till.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.