Mönsteråsföretag söker investerare

Mönsterås Artikeln publicerades

Tv-program, forskningsstudie och en större marknadsföringssatsning. Det är en del av det som händer inom Christian Tomelius företag just nu.

Christian Tomelius sågs nyligen i tv-programmet Jakten på storsäljaren, här tillsammans med en av Gekås inköpare.
Foto: Privat
Christian Tomelius sågs nyligen i tv-programmet Jakten på storsäljaren, här tillsammans med en av Gekås inköpare.

I somras flyttade han företaget från Stockholm till sin gamla hemtrakt Mönsterås. Affärsidén är Writeyboard, vilket innebär flyttbara självhäftande whiteboardtavlor och även whiteboardfärg som gör det möjligt att skriva på väggar och bänkar. Bland kunderna finns framför allt skolor och företag. Ett exempel är Calmare stadshotell där man har målat en 14 kvadratmeter stor whiteboardvägg i ett konferensrum.

”Det var spännande, jag är en erfarenhet rikare”

Nyligen sågs han i tv-programmet Ullared - jakten på storsäljaren.

– Det var spännande, jag är en erfarenhet rikare. Det var också kul att träffa andra entreprenörer. Jag gick inte till final, men var med i fighten och uppmanades att ansöka om att få bli leverantör till Gekås, berättar Christian Tomelius.

Företagets produkter, som utvecklats av tre amerikanska collegestudenter, kommer även att vara med i en forskningsstudie kring lärmiljöer. Det handlar om att aktivera elever i klassrummen. Att kunna använda hela väggar för att skriva på istället för att sitta vid bänkarna ser han som ett bra sätt att motverka stillasittandet.

Just nu arbetar han även med att få tag i investerare genom en så kallad crowdfundingkampanj. Där kan både privatpersoner och andra satsa på företaget. Förhoppningen är att få in 1,2 miljoner kronor.

– Det är pengar som ska användas för tillväxt och marknadsföring för expansion både i Sverige och i Europa.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.