Miljöpartiet tvingas lämna fullmäktige

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

Det blev inget bra val för Miljöpartiet som nu tappar sitt enda mandat och måste lämna kommunfullmäktige.

Dag Hansson, Miljöpartiet, är besviken.
Foto: Arkivfoto: Mimmi Kungberg
Dag Hansson, Miljöpartiet, är besviken.

Partiet hade endast två namn på sin lista. Dag Hansson är förstanamnet:

– Det är klart att vi är besvikna på resultatet, både nationellt, regionalt och lokalt. Klimat- och miljöfrågorna har inte tagits på allvar, så tolkar jag det, säger han.

– Men vi får tacka för de röster som vi fick. Vi har fått flertalet nya medlemmar och nu tar vi nya tag och kraftsamlar för valrörelsen 2022. Detta är början på något nytt. Men det är synd för demokratins skull att partiet ramlar ur fullmäktige, säger Dag Hansson.

Förändring börjar lokalt och han menar att Miljöpartiet behövs för att driva klimat- och miljöfrågor, även om andra partier också har de frågorna på sin dagordning.

Men nu får man alltså driva sitt engagemang utanför fullmäktige. Partiet fick 1,5 procent av rösterna i kommunvalet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.