Måste betala straffavgift för igensatt fönster

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

En anonym anmälan om en fasadändring utan tillstånd ledde till att fastighetsägaren nu får betala 11 718 kronor i straffavgift.

Anmälan handlade om att ett stort fönster hade satts igen, utan att miljö- och byggnadsnämnden lämnat ett startbesked. Ägaren uppgav att fönstret hade krossats och eftersom leveranstiden för ett nytt fönster var sex veckor blev han tvungen att göra något.

Nämnden gav fastighetsägaren möjlighet att återställa fasaden till sitt ursprung och i så fall skulle han slippa sanktionsavgiften. Men när inte så skedde beslutade nämnden om straffavgift.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.