Loppis för välgörenhet på servicehus

Mönsterås Artikeln publicerades
Åsa Eriksson som arbetar på Åshaga är en av dem som har arrangerat loppisen, och Svea Kronzell var nöjd loppisfyndare. Det som blev kvar skänks till Shalom.
Foto: Åsa Borefur
Åsa Eriksson som arbetar på Åshaga är en av dem som har arrangerat loppisen, och Svea Kronzell var nöjd loppisfyndare. Det som blev kvar skänks till Shalom.

Det fyndades ordentligt när Björkhagas personal på servicehuset Åshaga ordnade loppis för välgörenhet på torsdagen.

Både personal och anhöriga hade bidragit med loppisgrejer och förberedelserna har följts med stort intresse av de boende.

– Det som kommer in skänker vi till insamlingen Ung cancer, berättar Åsa Eriksson som arbetar på avdelningen Björkhaga.

Ung cancer är en ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade i åldern 16-30 år och närstående. Inspirationen fick hon från sitt kusinbarn Olivia Johansson från Mönsterås som tillsammans med Philip Bratt från Blomstermåla tävlar i swimrun till förmån för just den här organisationen.

Svea Kronzell som bor på Åshaga var en av dem som passade på att fynda på loppisen och hon uppskattade arrangemanget:

– Det är så himla trevligt, säger hon medan hon tar en närmare titt på ett av loppisborden för att se om det är något mer att fynda.

Byggvaruhuset passade på att skänka 1 000 kronor. Även personalen skänkte pengar. Sakerna som blir över skänks till Shalom.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.