Livsfarlig lek vid övergångsställe oroar bilist

Blomstermåla Artikeln publicerades
Bilisten larmade polisen men vill att föräldrarna ska få vetskap om vad som försiggick i centrala Blomstermåla på lördagskvällen.
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran
Bilisten larmade polisen men vill att föräldrarna ska få vetskap om vad som försiggick i centrala Blomstermåla på lördagskvällen.

En bilist som passerade genom Blomstermåla i lördagskväll vill uppmärksamma föräldrar på en livsfarlig lek som pågick vid ett övergångsställe.

När paret kom körande vid övergångsstället i höjd med banken och Folkets hus vid 22.30-tiden i lördags, fick de plötsligt se två unga killar som satt på huk på varsin sida av övergångsstället.

De upptäckte också flera andra som uppehöll sig intill och som höll i sina mobiltelefoner. De uppskattar att det var ett tiotal i åldrarna 10-15 år.

Paret stannade med sin bil då de misstänkte att de höll upp någon lina framför bilen. Ingen gjorde någon ansats att gå över övergångsstället och till slut startade de bilen för att köra i väg.

– Då slängde de sig ut framför bilen, berättar en kvinna som tror att de helt enkelt tävlade om att våga springa över vägen framför bilar medans kompisarna filmade.

De kontaktade polisen, men hon vill att även föräldrarna ska bli uppmärksamma på vad de här barnen ägnar sig åt för livsfarliga aktiviteter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.