Flera skogsbränder utanför Ruda

Ruda/Fliseryd Artikeln publicerades

Elden härjade flera skogsområden i de västliga utkanterna av Mönsterås kommun under torsdagskvällen. Både polis och räddningstjänst var på plats.

Det var vid 18:34 på torsdagskvällen som en rökpelare syntes stiga upp från skogen strax norr om Oskarshamnsvägen, mellan Fliseryd och Ruda.

När räddningstjänst anlände till platsen visade det sig brinna på flera ställen. Det ska ha rört sig om fem mindre bränder i trakterna. Två stycken i ett område norr om Oskarshamnsvägen och tre stycken, söder om vägen.

Den största branden var på ett område av 10 gånger 40 meter och det verkar som att elden där huvudsakligen härjade i ett kalhygge.

Räddningstjänsten hade styrkor på plats från Fliseryd, Högsby och Ålem. Polisen ska även ha varit där under kvällen.

Det var inte förrän vid 22:30 på kvällen som räddningstjänsten kunde lämna platsen. Ansvaret för bevakningen överlämnades då till markägaren.

Det har vid tidigare tillfällen varit flera misstänkt anlagda bränder i närheten av platsen, men under torsdagskvällen kunde polisen inte säga om en sådan misstanke gäller även i det här fallet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.