75-åring påkörd av buss i korsning

MÖNSTERÅS Artikeln publicerades

En kvinna i 75-årsåldern blev på fredagen påkörd av en buss i en korsning i Mönsterås. Enligt räddningstjänsten fick hon föras till sjukhus, men skadorna ska inte vara allvarliga.

Händelsen inträffade vid 15-tiden i korsningen mellan Kuggåsvägen och Sjövägen.

– Det ska ha gått bra, bussen hade mycket låg hastighet vid krocken och personen var vaken och talbar när räddningstjänsten kom till platsen, säger Sabine Hedlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Kvinnan ska ha förts till sjukhus, men landstinget hade på fredagskvällen inga uppgifter om hennes skadeläge.

Enligt polisen var hon på väg över ett övergångsställe när bussen svängde vänster och kolliderade med henne.

– Det kommer att bli en trafikutredning som får visa vad som har hänt. Men innan de inblandade har hörts vill jag inte uttala mig mer om händelsen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.