Julkul drog storpublik igen

Blomstermåla Artikeln publicerades
Duran och Mollans allsångsshow var ett återkommande och populärt inslag.
Foto: Privat
Duran och Mollans allsångsshow var ett återkommande och populärt inslag.

Succé igen. Så kan man sammanfatta årets upplaga av Julkul i Blomstermåla Folkets hus.

Arrangemanget har under årens lopp vuxit sig så stort att arrangörerna precis mäktar med den stora anstormningen av barn och deras familjer.

– Men det flöt på bra. Vi kör nästa år igen, säger Åsa Henrysson, en av de drivande bakom Julkul som arrangeras gratis för att familjerna ska få en avkopplande eftermiddag tillsammans i julstöket.

I år stod räddningstjänsten för ett populärt inslag. Brandmännen delade ut brandhjälmar till barnen och en tidning vars tema är att det är viktigt att hålla koll på tända ljus så här i adventstider. De visade även upp brandbilen.

Duran och Mollans allsångsshow var ett annat uppskattat inslag. Showen återkom för andra året.

– De ville komma nästa år igen, säger Åsa Henrysson som också skickar ett tack till alla sponsorer och de hantverkare som hade försäljning.

– Det är de som gör att det går att genomföra.

Scouterna bjöd på luciatåg. Bland övriga aktiviteter fanns bland annat ansiktsmålning och där var det fullt upp hela tiden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.