Hund dödades troligen av räv

Oknö Artikeln publicerades
En person såg en räv med något som troligen var en hund i munnen. Bilden är inte tagen i Mönsterås kommun.
Foto: Ludvig Ahl/Elfsborgs Läns Allehanda/TT
En person såg en räv med något som troligen var en hund i munnen. Bilden är inte tagen i Mönsterås kommun.

En liten hund blev troligen dödad av en räv på Oknö i förra veckan. De närgångna rävarna har länge oroat många.

Hunden, en chihuahua, smet ut från huset i förra veckan, men tomten är inhägnad. När personen som hade hand om hunden upptäckte att den inte var kvar inne började han leta efter den, utan resultat.

Hunden efterlystes i sociala medier och då var det en person som hörde av sig och berättade att man sett en räv med vad som troligen var hunden i munnen.

Man tror att räven hoppade över inhägnaden, tog hunden och försvann. Man har inte hittat några spår efter den.

Rävarna har länge varit ett stort problem både på Oknö och i en del andra områden i Mönsterås, då de har blivit allt fler och är riktigt närgångna. De går ända fram till husen och följer även efter hundägare som är ute och rastar hundarna. Det är också flera fall där man misstänker att katter har blivit dödade av rävar. Kommunens jägare har satt ut fällor och fångat ett antal rävar för att försöka komma till rätta med problemet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.