Hon startar scoutverksamhet för familjer med yngre barn

Blomstermåla Artikeln publicerades
Rebecca de Brito hoppas på intresse för familjescouterna. Björnarna Parum och Magna är symboler för familjescouting och deltagarna får följa dem på äventyr.
Foto: Åsa Borefur
Rebecca de Brito hoppas på intresse för familjescouterna. Björnarna Parum och Magna är symboler för familjescouting och deltagarna får följa dem på äventyr.

Istället för att bara skjutsa barnen till deras egna aktiviteter finns nu möjlighet till en ny gemensam familjeaktivitet.

Rebecca de Brito är pastor i Ålembygdens missionsförsamling. I verksamheten i Missionskyrkan i Blomstermåla ingår bland annat scoutverksamhet för de lite större barnen.

Nu startar hon familjescouting som ett komplement och det vänder sig till föräldrar med barn som är under åtta år.

– Många barn har mycket aktiviteter på egen hand. Här får föräldrar och barn göra något tillsammans, säger hon.

För att familjerna inte ska behöva stressa kommer man att äta tillsammans runt elden.

– Det blir också någon form av pyssel och aktivitet. Första gången blir det pyssel på temat hösten, med naturmaterial. Det blir också tid för lek, sång och musik och lite samtal kring Gud.

– Träffarna kommer att formas utifrån gruppen och deras önskemål. Det blir inte heller någon fast grupp, utan man kommer när man kan, bara man anmäler sig först så att vi vet hur mycket mat som behövs, berättar Rebecca de Brito.

Man behöver inte vara medlem i församlingen för att få delta.

– Det är öppet för alla.

Första träffen är på tisdag kväll den 11 september.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.