”Hälsocentralen ska finnas kvar”

Blomstermåla Artikeln publicerades

Socialdemokraterna lovar att förstärka resurserna till den nära vården med minst 100 miljoner de kommande fyra åren, och att hälsocentralen i Blomstermåla ska vara kvar.

S-politikerna Lejla Bajraktarevic och Robert Rapakko är nöjda över beskedet från landstingsstyrelsens ordförande.
Foto: Privat
S-politikerna Lejla Bajraktarevic och Robert Rapakko är nöjda över beskedet från landstingsstyrelsens ordförande.

Det beskedet ger landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S).

– Oavsett var i länet man bor ska man känna trygghet i att man får vård så nära en det bara är möjligt, säger han.

– Mycket glädjande besked. Blomstermåla hälsocentral är viktig för att hela kommunen ska utvecklas och den betyder mycket för de invånare som lever och verkar i Blomstermåla, säger partikollegorna Lejla Bajraktarevic och Robert Rapakko.

Partiet lovar också att skärpa vårdgarantin vilket innebär att man som patient inom tre dagar ska vara garanterad en första bedömning för den vård och behandling man behöver, samt att patienterna ska erbjudas en fast läkarkontakt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.