Fördjupade fondkunskaper gav 10 000 kronor i vinst

Mönsterås Artikeln publicerades
På tisdagen åkte klassen till Gekås för kombinerad klass- och studieresa.
Foto: Privat
På tisdagen åkte klassen till Gekås för kombinerad klass- och studieresa.

Rätt placeringar gav klass 9A på Parkskolan en seger i Häradssparbankens nya fondmästerskap.

Läraren Thomas Blomdahl har privat ett stort intresse av ekonomi. Han har jobbat mycket för att fördjupa elevernas kunskaper när det gäller världsekonomin och hur vi påverkas av vad som händer i till exempel USA och Kina.

När banken ordnade ett fondmästerskap var det med stort engagemang som eleverna gick in för detta. Klassen vann och blev 10 000 kronor rikare.

– Det har varit kul att kombinera detta med skolarbetet och göra något praktiskt som man också har nytta av för framtiden. Det är sådant som är viktigt att lära sig, säger Elias Körge som redan tidigare har ett intresse för ekonomi och sparande, tack vare sina föräldrar.

Astrid Roth Aronsson tycker också att det har varit givande. Sedan förut har hon ett stort samhällsintresse men har inte varit lika intresserad av ekonomifrågor.

– Men de båda hänger ju ihop och nu har jag bättre koll, säger hon.

På tisdagen blev det ännu mer fokus på handel och ekonomi när klassen gjorde en kombinerad klass- och studieresa för pengarna till Gekås i Ullared. Tanken med det är att ge kunskaper när det gäller både turism, jobb och försäljning.

– Det är en av våra stora besöksattraktioner. Vi kombinerar nytta med nöje, säger Thomas Blomdahl.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.