Fängelse för grovt rattfylleri

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

En man i 50-årsåldern döms nu till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Det var i januari i år som mannen krockade med ett träd då han var ute och körde bil strax utanför tätorten. Efter provtagning visade det sig att han hade en alkoholkoncentration i blodet som vida översteg gränsen för grovt rattfylleri, nämligen 2,3 promille.

Mannen själv har berättat att han dagen innan olyckan åkt och köpt fyra flaskor vin efter jobbet. Han kommer inte ihåg hur mycket han drack, mer än att det var en ”ansenlig mängd”.

Dagen efter tog han bilen för att han inte ville visa familjen att hand druckit alkohol, men kommer inte ihåg så mycket av färden innan han krockade med trädet.

Enligt tingsrätten innebar körningen en påtaglig fara för trafiksäkerheten och bör bedömas som grovt brott. Med hänsyn till det kan inte någon annan påföljd än fängelse komma i fråga och mannen döms därför till en månads fängelse. Han ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.