De vill vara partiet för barn och äldre

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

Kristdemokraterna i Mönsterås ställer upp i kommunvalet med 17 namn på listan. Deras hjärtefrågor är barn och äldre.

Anders Pettersson, Madeleine Rosenqvist, Ran Friedman, Chatrine Pålsson Ahlgren och Rune Carlsson är toppkandidaterna på Kristdemokraternas lista i kommunvalet.
Foto: Mimmi Kungberg
Anders Pettersson, Madeleine Rosenqvist, Ran Friedman, Chatrine Pålsson Ahlgren och Rune Carlsson är toppkandidaterna på Kristdemokraternas lista i kommunvalet.

De är partiet för de som inte själva får en röst i samhället. Det är i alla fall så de själva beskriver det. Kristdemokraterna i Mönsterås ställer upp i kommunvalet med 17 namn på listan och jobbar för att få fler mandat än vid senaste valet.

Etta på listan är Madeleine Rosenqvist. Hennes hjärta klappar hårdast för frågor om barn och äldre.

- Jag tycker det är viktigt att man ska kunna vara trygg när man bor här. Det ska till exempel vara ett maxtak för förskolan så inte barngrupperna blir förstora, säger hon.

En fråga som engagerar listtvåan Chatrine Pålsson Ahlgren är träffpunkter för seniorer.

- De är oerhört viktiga för välmående och en meningsfull vardag för pensionärer, säger hon.

fakta

Kristdemokraterna i Mönsterås vallista 2018

1) Madeleine Rosenqvist, 2) Chatrine Pålsson Ahlgren, 3) Anders Pettersson, 4) Rune Carlsson, 5) Ran Friedman, 6) Pauline Ottosson, 7) Carina Davidsson, 8) Bengt-Olof Davidsson, 9) Margareta Guldstrand, 10) Ingrid Lindwall, 11) Barbro Rudin, 12) Christina "Kinno" Reise, 13) Carina Pehrsson, 14) Åsa Arrhenius, 15) Jonas Andersson, 16) MariAnn Pettersson, 17) Ingemar Pehrsson,

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.