Cirkusartist utmanade elever

Blomstermåla Artikeln publicerades
Anja Strandell fick prova på hur det är att vara cirkusartist. I bakgrunden syns Noa Petersson, Christel van Brabant och Felicia Sjöström.
Foto: Privat
Anja Strandell fick prova på hur det är att vara cirkusartist. I bakgrunden syns Noa Petersson, Christel van Brabant och Felicia Sjöström.

De vidgade sina gränser och vågade. För eleverna blev mötet med cirkusartisten Roman Kripatov en fantastisk dag.

Det var eleverna på Blomstermålas grundsär- och träningsskola som fick besök av cirkusartisten i veckan. Han visade och lärde ut olika cirkustrick, och eleverna fick obegränsat prova på och utforska jonglering med bollar, ringar och käglor, snurrande tallrikar, diabolo och mycket annat. Det blev också mycket akrobatkonster.

– Det var en dag där eleverna blev utmanade, utvidgade sina gränser och vågade, en dag i tecken av personlig utveckling och mycket glädje, berättar Christel van Brabant som arbetar på skolan.

Det var sannolikt inte Roman Kripatovs sista besök på skolan, eleverna framförde direkt önskemål om att han ska komma tillbaka.

– Några vill även bli cirkusartist.

Roman Kripatov är cirkusartist i tredje generationen och arbetar även som cirkuslärare för barn och ungdomar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.