Buss i diket och ilska över dålig snöröjning

Fliseryd/Finsjö Artikeln publicerades

Snöandet har orsakat stora problem i Fliseryd och trakten av Finsjö. Ett stort antal boende rasar mot vad de anser vara helt undermålig plogning under måndagen och en buss åkte i diket för att vägen var dåligt plogad.

Kommunen har fått en stor mängd samtal från Fliserydstrakten där många boende menar att snöröjningen varit under all kritik.

Även sociala medier är fulla med ilskna kommentarer:

" Inte plogat förrän sent måndag kväll", "Sämsta snöröjningen i byn någonsin" är bara några av de omdömen som skrivits på nätet av boende som drabbats av att köra fast under måndagen.

    Dessutom inträffade en trafikolycka som enligt KLT berodde på att vägen mellan Finsjö och Fliseryd inte var plogad. Vid 14-tiden gled buss 156 som fick möte ner i diket och blev stående. Ingen blev skadadad men de tre passagerarna, som var skolelever på väg hem från Oskarshamn, fick gå från platsen. Många kritiserar nu både KLT för att inte skickat någon taxi och ansvariga för snöröjningen.

    – Min son var förtvivlad, helt genomblöt och frusen efter att ha kravlat sig ur bussen i snön och gått en lång sträcka, säger en av föräldrarna.

    Katarina Seijsing, basenhetschef för linjetrafiken på KLT uppger att de som åkte med bussen enligt uppgift blev hämtade av föräldrar och själva valde att gå mot Fliseryd i stället för att vänta på nästa buss. Den buss som gått i diket blockerade vägen ända till 17-tiden. Erik Innerstedt på kommunens tekniska kontor har fått många samtal och meddelanden om snöröjningen i Fliserydstrakten.

    – Vi jobbar på att se vad som gått fel för att det inte ska bli så här igen. I vissa fall kan det bero på att man plogat för tidigt , alltså innan snön slutade falla. Vi ansvarar dessutom inte för alla vägar i samhället utan en del ligger under Trafikverket, som jag vet också undersöker hur det här ska fungera bättre nästa gång, säger han.