Brinnande engagemang bakom basar

Ålems kyrkby Artikeln publicerades
På lördag står dörren öppen till Ålems församlingshem när Gunilla Petersson för tredje gången arrangerar en basar till förmån för insamlingen Världens barn.
Foto: Åsa Borefur
På lördag står dörren öppen till Ålems församlingshem när Gunilla Petersson för tredje gången arrangerar en basar till förmån för insamlingen Världens barn.

Ett helhjärtat engagemang för andra människor ger så mycket tillbaka till en själv.

Det är något som Gunilla Petersson känner starkt och på lördag anordnar hon en basar till förmån för insamlingen Världens barn för tredje året.

Till vardags arbetar hon som assistent i Ålems församling och det är i församlingshemmet som basaren hålls.

Hon är bland annat engagerad i de handarbetskaféer som församlingen har och många av dem som är med där kommer att finnas på plats och sälja sitt hantverk.

Barn ska sälja egenodlade prydnadspumpor och blomsteraffären i Ålem finns också på plats. Det säljs även hembakat.

– Vi är ett tiotal som har bakat till basaren. Jag har också varit runt till näringsidkarna som har skänkt många priser till ett lotteri, säger Gunilla Petersson.

Man kommer dessutom att ha servering med våfflor.

– Det brukar komma mycket folk. Basaren riktar sig till alla, från barnfamiljer till äldre. Det finns något för alla, understryker hon.

Att få göra något för behövande barn runt om i världen betyder mycket för henne, precis som gemenskapen kring ett sådant här evenemang.

– Vi gör det här tillsammans.

Det handlar också om att ta till vara på det lokala hantverket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.