Bluegrass på konsert i Pingstkyrkan

Mönsterås Artikeln publicerades
Arons söner är en kristen grupp. Det är fritt inträde på lördagens konsert.
Foto: Privat
Arons söner är en kristen grupp. Det är fritt inträde på lördagens konsert.

Det blir mycket musik i Mönsterås på lördag.

Pingstkyrkan bjuder på en gratis konsert med Arons söner. Det är en kristen grupp som består av åtta sångare och musiker med ursprung i Östergötland. De har spelat ihop under 25 år. När de startade hade de devisen ”unga män spelar gamla sånger” och letade upp så kallade läsarsånger i arkiven och gav musiken en mer modern tappning.

Sedan dess har repertoaren ändrats och i dag är det mest bluegrass som gäller, det vill säga den musikstil som har rötter i den amerikanska söderns folkmusik med nyanser av bland annat country och blues.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.