Thoralf Alfsson sprider desinformation

Martin Tunström Artikeln publicerades

Thoralf Alfsson bör dra tillbaka sina angrepp på Stockholms tingsrätt.

I så kallade alternativa medier brukar Sveriges domstolar anklagas för att vara "politiska". Nämndemännen anklagas för att ge utlänningar för milda påföljder och döma Sverigedemokrater för hårt.

När riksdagsledamoten Kent Ekeroth döms för ringa misshandel finns det inga nämndemän att skylla på. Rätten är i denna typ av mål domför utan lekmän. Då tas det som ett tecken på att rättegången inte är rättvis.

I alternativa medier sprids konspirationsteorier om domaren Maria Hölcke. Att hon arbetat i regeringskansliet tas som intäkt för att hon är "kulturmarxist". Som om inte det är vanligt att domare hämtas bland juristerna från den högre statsförvaltningen.

Kalmars starke SD-företrädare Thoralf Alfsson hör till de många som sprider falsarierna och underminerar tilltron till rättssamhället, helt utan grund.

Det finns obehagliga inslag i desinformationen. Hölcke anklagas för kopplingar till frimurarorden. Vilket visar sig vara att någon i hennes familj är medlem i Rotary! (Själv är jag för övrigt medlem i frimurarorden om någon undrar.)

Angreppet är nu ingen slump.

I den högerextremistiska propagandan är frimureriet en vanlig måltavla. Frimurare ses ofta som en del i en världsomfattande judisk konspiration. Angreppet har en antisemitisk och antikristen touch. Man kan bara spekulera i varför Thoralf Alfsson sprider denna sörja.