Polisen i Kalmar ensam om att kräva tillstånd

Ledare Artikeln publicerades

Kalmar agerade annorlunda än polisen i andra kommuner som inte krävt demonstrationstillstånd, skriver Catherine Rindstig, från Kalmar Animal Save.

Jag känner mig djupt kränkt över er uppfattning om att aktivister har en ovilja att söka demonstrationstillstånd samt att denna grupp likaså har en aversion mot poliser.

Vad grundar ledarskribenten detta på?

Anser att skribenten har förutfattade meningar utan att kolla upp källan. Tillhör det professionell journalistik?

Aktivist eller ej så ville vi belysa produktionsdjurens situation i Sverige genom en fredlig manifestation utanför KLS, Kalmar dit ett stort antal djur anländer varje vecka. Vi ville visa upp det ingen vill se! Liknande manifestationer har ägt runt om i Sverige och inget tillstånd har krävts på någon annan plats. Kontakt i god ton hölls med polis både före och efter manifestationen. I Kalmar valde polisen att gå vidare vilket alltså ej skett tidigare på annan ort.

Catherine Rindstig

Kalmar Animal Save

Svar: Kalmar Animal Save ingår i riksorganisationen Save Movement Sweden. Dess ledare som Östra Småland uppmärksammade häromdagen har ett stort antal gånger dömts till fängelsestraff för sina olagliga aktioner. Vad är det om inte aversion mot det lagstyrda samhället?

Är inte Kalmars djurrättsaktivister medvetna om vilken organisation de tillhör?

Ledarredaktionen