Kramar över partigränserna löser tufft budgetunderskott

Ledare Artikeln publicerades

Kram på er allihopa från vänster till höger. För det är så det går till i politiken när man ska lösa ett skenande budgetunderskott.

Det var nära att jag gick på kramkalas på Maxi på fredagen för att krama politiker som ställde upp för att samla pengar till Röda Korset genom att dela ut kramar. Jag tyckte nämligen så synd om folkpartisten Pierre Edström som skrev i sin blogg innan kramkalaset skulle gå av stapeln:

”Under en tid har Röda Korset en insamling under namnet Kramas för de ensamma. Tanken är att personer på olika håll i landet ska dela ut kramar och att den som får kramen skänker 20 kronor till Röda Korset. På fredag mellan klockan 18 och 19 finns därför jag och Rödstrumpan på Maxi i Kalmar.”

Med Rödstrumpan avser han förstås sin kramgoa fru Axelsson Edström, vänsterpartist och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Edströms självförtroende svajar betänkligt och han fortsätter på sin blogg:

”Apropå priser i en marknadsekonomi så är jag osäker på om en kram av mig verkligen är värd 20 kronor. Det kanske rent av är jag som borde betala. Men för den goda sakens skull. Kom till Maxi. Jag lovar att 20 kronor är billigt för att få krama Rödstrumpan. Det är värt mycket mer. När det gäller värdet på mina egna kramar så har jag redan framfört mina tvivelsmål till arrangören.”

Nej, du Pierre Edström, så illa ställt är det inte med dig. Du verkar rent utav vara en kramgo vidsynt folkpartist trots att du inte gillar lössläppta hundar.

Fast det finns många i fullmäktige som skulle behöva krama om varandra lite oftare så här i tuffa budget- och julbordstider. Skulle gärna se Ingegerd Petersson (c) ge ordförande Roger Kaliff (s) en bamsekram. Ännu mer spännande kramkalas vore väl en svängom mellan Johan Persson(s) Inger Hilmansson(fp), som kanske fick sig ett litet bett i örat, som en av de vassaste och mest pålästa i oppositionen.

Mona Jeansson kanske vill dela ut en kram till Kjell Henriksson (s) och tänk er Birgitta Elfström(s) i en björnkram med Göran Häggfors (m) påhejade av Per Gjörloff (m). Om jag fick välja, och det gör jag nu, ger jag Steve Sjögren (s) en kram som han aldrig kommer att glömma. Vi kunde lägga 100 kronor kramen att addera till det trista underskottet.

I bästa samförstånd så här strax före minnet av Jesu födelse kan vi krama oss till en förmögenhet.