Annons

Tove Folkesson: ”Sluta pressa Sara Stridsberg att hoppa av Akademien”

Krisen i Svenska Akademien gör Kalmarbördiga författaren Tove Folkesson oroad för framtiden. ”De har massor av pengar som de delar ut till Sveriges litterära (läs fattiga) författare varje år och för många av oss innebär de där pengarna en möjlighet att arbeta med våra visioner.”
Publicerad 11 april 2018
Tove Folkesson.
Tove Folkesson.Foto: Anders Johansson

Kalmar

Tove Folkesson har skrivit ett inlägg om turerna kring Svenska Akademien på sin Facebooksida och hon skräder inte orden.

Annons

Hon skriver bland annat: ”Jag bryr mig inte jättemycket om Akademiens rykte utomlands men de har massor av pengar som de delar ut till Sveriges litterära (läs fattiga) författare varje år och för många av oss innebär de där pengarna en möjlighet att arbeta med våra visioner. Så sluta pressa Sara Stridsberg att också hoppa av nu, det är fan det sämsta som kan hända att alla vettiga lämnar.”

Hon skriver också:

”Jag fick ett stipendium på 75 laxar en gång och det var definitivt avgörande för att testa att skriva på heltid just då. Och de som nu sitter kvar är de som kommer avgöra vilka författare som får mest skrivtid.”

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons