Annons

Silverplats för Patricia Birgersson i P4 Nästa

Det blev en andraplats för Patricia Birgersson från Vena i Hultfreds kommun när hon tävlade för länet i musiktävlingen P4 Nästa på lördagen.
Lidköping • Publicerad 26 augusti 2018
Patricia Birgersson i riksfinalen i Lidköping.
Patricia Birgersson i riksfinalen i Lidköping.Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio

P4 Nästas riksfinal genomfördes i Lidköping på lördagskvällen då åtta bidrag tävlade. Patricia Birgersson tävlade för Kalmar län med låten Här och nu och tog sig ända till finalduellen där hon mötte trion Spring City från Malmbäck i Nässjö kommun. Det blev dock Spring City, bestående av Noomi Thorstensson, Miah Hjelmqvist och Annie "Annielle" Kullén, som tog hem segern vilket innebär att deras låt Back on our streets kommer spelas regelbundet en period i Sveriges Radio P4 och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.

Juryns pris gick till Stockholmsduon The Lovers Of Valdaro, Erik Gabriel och Adam Warhester, som därmed får medverka i Melodifestivalen 2019.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons