Kultur

Ölandsbonden Simon Ohlsson söker kärleken i tv

KALMAR/STOCKHOLM Artikeln publicerades
Simon Ohlsson tar plats i Bonde söker fru.
Simon Ohlsson tar plats i Bonde söker fru.

På onsdag är det säsongspremiär för TV4:s långkörare Bonde söker fru. Bland de kärlekstörstande bönderna syns Simon Ohlsson som driver en mjölkgård i Gårdby på Öland.

Onsdag, den 26 september är det premiär för Bonde söker fru.
Onsdag, den 26 september är det premiär för Bonde söker fru.

Ölandsbönder är populära när TV4 ska spela in sitt dejtingprogram Bonde söker fru. I den här säsongen, som blir den 13:e i ordningen får vi följa 26-årige Simon Ohlsson från Öland.

– Det var två av mina vänner som anmälde mig. Vi hade skämtat om det, de tyckte jag skulle vara med men jag sa att jag inte kommer anmäla mig i alla fall, säger Simon Ohlsson.

Vid jul förra året fick han ett samtal från TV4 som ville ha med honom i programmet.

– Först var jag lite tveksam. Jag tänkte att det inte var min grej med alla kameror och så. Men så kände jag att det kan väl bli en kul grej. När jag sedan fick veta att jag var en av de fyra bönder som programmet skulle följa tänkte jag bara att nu kör vi. Det här blir nice. Det är bra att testa nya grejer. Jag var ganska tillbakadragen innan men har blivit starkare som person tack vare det här.

Vad hoppas du på?

– Att träffa kärleken. Jag vill gärna träffa en jordnära tjej som gillar livet på landet.

Simon Ohlsson beskriver sig själv som omtänksam och humoristisk, med intresse för cruising och jakt. Han har tagit över föräldragården i Gårdby och trivs med jobbet som bonde.

– Jag har jobbat med gården så länge jag kan minnas och brinner för jobbet som bonde. Det är alltid en utmaning att se till så djuren har det bra och att produktionen snurrar på. Man lever med naturen och det älskar jag. Den ena dagen är aldrig den andra lik.

Hur känns det inför att programmet ska sändas?

– Jag har sett första avsnittet och efter det kändes det bra. Innan dess tänkte jag ”o herre gud hur kommer de att klippa ihop det här”, men nu känns det som att det kommer bli roligt.

 

Ölandsbönder som sökt kärleken i TV4:s Bonde söker fru

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.