Annons

Oklar framtid för filmen om Kalmars jägarinnor

Framtiden är osäker för storsatsningen på en filmatisering av Kalmars jägarinnor. "Tyvärr står det rätt stilla just nu", säger producenten Helene Granqvist.
KALMAR/STOCKHOLM • Publicerad 29 maj 2018
Félice Jankell, Happy Jankell och Alba August plåtades 2016 för promotionbilder på Stortorget i Kalmar inför filmatiseringen av Kalmars jägarinnor.
Félice Jankell, Happy Jankell och Alba August plåtades 2016 för promotionbilder på Stortorget i Kalmar inför filmatiseringen av Kalmars jägarinnor.Foto: Anton Lernstål

För två år sedan kom nyheten om att Tove Folkessons roman Kalmars jägarinnor skulle bli film med skådespelaren Felice Jankell i huvudrollen. Även Happy Jankell, Alba August, Gustav Lind och Hanna Ardéhn var klara för filmen och Magnus Hedberg som regisserat bland annat Från djupet av mitt hjärta skulle regissera.

– Snart blir det filmkaos i Kalmar, sa Magnus Hedberg i en intervju med Barometern-OT i april 2016.

Alba August, Felice Jankell, Happy Jankell, Gustav Lind och Hanna Ardéhn planeras medverka i filmen Kalmars järgarinnor.
Alba August, Felice Jankell, Happy Jankell, Gustav Lind och Hanna Ardéhn planeras medverka i filmen Kalmars järgarinnor.Foto: Pressbild
Annons

I maj samma år kom skådespelarna till Kalmar för att ta promotionbilder och i november sökte filmteamet lokala talanger för provfilmningar för filmen som enligt regissören skulle spelas in under våren 2017.

I april ifjol var det klart att författaren Tove Folkesson skulle skriva filmmanus och regissören meddelade att filmen planerades gå upp på biograferna under 2018. Men sedan dess har det varit tyst från filmskaparna. Tove Folkesson har hänvisat till producenten Helene Granqvist som inte har gett några svar. Nu svarar Granqvist på sms:

– Tyvärr står det rätt stilla. Jag väntar på besked från två personer, så vi har inga nyheter just nu. Beklagar. Jag har fullt upp med en annan film - och så blir det ibland.

Tove Folkesson kommenterar Helene Granqvists svar:

– Det jag kan säga är att produktionsbolaget just har köpt ny filmoption, så jag utgår från att de vill göra filmen. Och de två som de väntar på svar från är riktigt grymma. Men det tar tid med film, det får det göra bara det blir bra i slutändan. Jag jobbar på med skrivandet under tiden, filmen ligger inte i mina händer och det är så det ska vara.

Félice Jankell, Happy Jankell och Alba August plåtades 2016 för promotionbilder på Stortorget i Kalmar inför filmatiseringen av Kalmars jägarinnor.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons