Annons

Mariette och Rolandz till final i Melodifestivalen

Dansbandet Rolandz och deras "Fuldans" är vidare till final i Melodifestivalen. Med ett bidrag kantat av glitter och ”ett jävla hålligång” vann schlagerdebutanterna det svenska folkets hjärtan.
Med sig till Friends arena den 10 mars får de Mariette och hennes "For you".
Melodifestivalen • Publicerad 24 februari 2018
Rolandz och Mariette är vidare till final i Melodifestivalen.
Rolandz och Mariette är vidare till final i Melodifestivalen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Innan kvällens deltävling beskrev den ängsliga dansbandsfantasten låten ”Fuldans” som en klassisk rockswing med blås – och svängde gjorde det minst sagt i Örnsköldsvik. Men när det stod klart att de hade gått direkt till final var det som att även golvet under Robert "Roland Järverup" Gustafsson sviktade.

– Nerverna och pressen och allting blev för mycket. Det var som att en ridå drogs ned. Jag har svårt för så starka känslor och det var så mycket energi i salen också, säger han till TT.

Annons

Han var i chock när de skulle upp på scenen en gång till, men kände stöttningen från publiken.

– Publiken var helt fantastisk.

Nu ska bandet fira – med mazariner, saft och kanelbullar.

Klar för Melodifestivalfinalen är också Mariette. Med bidraget ”For you” var chansen stor att Melodifestivalveteranen skulle kamma hem en finalbiljett under lördagens deltävling i Örnsköldsvik. Oddsen var kort och gott på hennes sida och nu blickar hon målmedvetet mot finalen.

– Jag siktar på att vinna, men ingen sitter säkert, säger hon till TT.

Inför kvällens uppträdande har Mariette tränat stenhårt, framför allt på den avancerade koreografin som framförs flera meter upp i luften. Det tog henne raka vägen till final.

Soloartisten Felix Sandman föll på finalmålsnöret, men tog sig vidare till Andra chansen i årets Melodifestival. Där får han tävla vidare med låten ”Every single day”, ett känslosamt bidrag i långsamt tempo om hjärta och smärta.

Det är inte första gången Sandman är med i Melodifestivalen. Han har tidigare tävlat som medlem i pojkbandet FO&O. Men nu står han stadigt på egna ben, och fastän en envis förkylning hotat hans röst repade han sig i sista stund inför lördagens deltävling.

Med sig till Andra chansen i Kristianstad får han Olivia Eliasson och hennes "Never learn".

Låten ”Never learn” är en modern poplåt, blandat med tropical house, som handlar om en dålig relation. Bakom låten står bland annat artisterna Anton Ewald och Astrid S.

Matilda Kvarnström Lantz/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons