Kultur

Chans på revansch i Idol för Maja Hobring

Stockholm Artikeln publicerades

Maja Hobring från Emmaboda åkte ur Idols slutaudition efter gruppmomentet, men kan få en chans till revansch.

Maja Hobring får en chans till.
Foto: TV4
Maja Hobring får en chans till.

Efter att juryn sågat Maja Hobrings grupp, som framförde Backstreet Boys-låten I want it that way, i gruppmomentet åkte den Emmabodabördiga sångerskan ur tävlingen.

– Att jag åkte ut från gruppmomentet var väldigt väntat och jag var väldigt förberedd på det så det kom inte som någon chock direkt. Jag hade nog blivit mer chockad om jag gick vidare. Det lät verkligen inte bra, säger Maja Hobring.

Men Idol-resan behöver inte vara över. De som har åkt ut från slutauditions gruppmoment har chansen att ta sig tillbaka till tävlingen via Revanschen. På TV4:s webbplats finns klipp där de som åkt ut får sjunga en låt. De klipp som delas mest (delas direkt från TV4:s webbplats eller TV4 Play) och får mest visningar får möjligheten att tävla om en finalplats i kvalveckan.

Se klippet på Maja Hobring här

– Det känns som en kul grej att man får en andra chans om man inte kunnat visa sin kapacitet på själva slutaudition, säger Maja Hobring, som valde att sjunga låten I miss the misery av Halestorm.

Hur känns det om Idol-resan tar slut nu?

– Det är väl lite blandade känslor, så klart tråkigt men samtidigt är det ju väldigt mycket press och väldigt tufft. Jag är ändå nöjd med att jag faktiskt kom till slutaudition. Jag hade inte ens räknat med att komma med från början. Det är ju väldigt få som faktiskt får vara med om det jag upplevt så jag är ändå glad.

Fakta

Revanschen i Idol

Fyra av de mest sedda och delade klippen kommer att få revansch i Idols kvalvecka.

I kvalveckans webbexklusiva livesändningar duellerar de fyra om en chans till revansch. Vinnaren får uppträda under fredagens kvalfinal den 21 september och får därmed chansen att kliva in i topp 12.

Popularitet mäts genom en kombination av videovisningar + delningar under 48 timmar efter publiceringen av klippet på tv4.se. Endast delningar från TV4 och TV4 Play räknas.

Visa mer...