Kultur

Karaoke, dans och slöjd med tv-bönderna

Kultur Artikeln publicerades

Efter bara fem minuters dejtande fick flera av brevskrivarna se sig ratade. Varken mjölkbonden Simon Ohlsson från Öland eller hönsbonden Erik Nilsson tyckte att det var speciellt svårt att välja.

Simon Ohlsson från Öland samt Per Solberg, Susanna Karlsson och Erik Nilsson har snabbdejtat.
Foto: Stefan Nilsson / TT
Simon Ohlsson från Öland samt Per Solberg, Susanna Karlsson och Erik Nilsson har snabbdejtat.

Fakta

Årets tv-bönder

Simon Ohlsson, 26, mjölkbonde, Öland

Susanna Karlsson, 27, mjölkbonde, Valdemarsvik

Per Solberg, 33, skogsbonde, Vimmerby

Erik Nilsson, 25, hönsbonde, Hörby

Visa mer...

Att vela är för mesar, sade fågeltokige Erik Nilsson i TV4:s Bonde söker fru. Han beskriver valet som "ett plåster som ska rivas av" och berättar i programmet att han kände flera "klick" under förra veckans speeddejting.

Efter att ha bjudit in sex tjejer till gruppdejt konstaterade Erik Nilsson:

– Jävlar, vilka coola balla tjejer här finns, det här kan bli en sommar där man själv får springa bakom och se om man kan hinna med.

När han sedan presenterade dagens aktivitet var ingen förvånad över temat – tjejerna fick i uppdrag att snickra en fågelholk.

Ölandsbonden Simon Olsson kände sig lite nervös inför valet efter det avklarade snabbdejtandet men bestämde sig för att fokusera på framtiden.

– Tio ska ju bli en till slut, sade han i programmet.

Skogsbonden Per Solberg våndandes desto mer över veckans val. Just att behöva ge någon ett ledsamt besked, fy fasen, det är ju det värsta man kan behöva göra, sade han i programmet.

Men han är optimistisk när det gäller sina chanser i programmet:

– Jag ser en framtid bland dem som finns kvar här i dag. Bondens fru, den är här. Det är så!

Lika entusiastiska verkade dock inte alla hans brevskrivare när gruppdejtens aktivitet presenterades – de skulle sjunga karaoke i det gröna, vilket gjorde några märkbart nervösa.

Även Susanna Karlssons beundrare fick gå på dejt med musik som tema. Karlsson, som förutom mjölkbonde kan titulera sig showartist, utmanade sina sex dejter att lära sig en koreografi till Beyoncés "Single ladies (Put a ring on it)".

– Det verkar som att så fort jag säger vad vi ska göra, då är det inga frågor på det, de bara kör och det är så jäkla kul att se, sade Karlsson imponerat mellan höftrullsövningarna.

Nästa vecka bjuds det på pussar – och inbjudningar till böndernas gårdar. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.