Annons

Duran & Mollan ska resa i tiden i sommar

Hur var det att leva på 1950-talet, på riddartiden eller ännu längre tillbaka? Det tar Duran & Mollan reda på i sommarens föreställning Tidsresan.
KALMAR • Publicerad 17 maj 2018
Duran & Mollans allsångsshow har blivit en sommartradition och när gänget återkommer till Kalmar slott ska de göra ett försök att resa tillbaka i tiden.
Duran & Mollans allsångsshow har blivit en sommartradition och när gänget återkommer till Kalmar slott ska de göra ett försök att resa tillbaka i tiden.Foto: Mats Holmertz

Duran & Mollan är tillbaka för elfte året i rad. I sommar ska de ta med barnen på en resa i tiden.

– Vaktis ska ge sig på att bygga en tidsmaskin till Duran & Mollan. Han har byggt en rymdraket tidigare och fick gott självförtroende efter det så han tänker att han nu ska klara av att konstruera en tidsmaskin, säger Anna Rydell som spelar Duran.

Annons

– Tidsmaskinen kommer att fungera men kanske inte riktigt som man tror, säger Martin Rydell som spelar Vaktis.

Anna Rydell och Martin Rydell har skrivit manus men mycket av innehållet har spånats fram i gruppen.

– Vi har funderat på hur vi ska kunna använda slottet och omgivningarna här och när vi spånade kring det så sa Niklas (Brevestedt, reds anm.) att vi ju kunde resa i tiden, säger Ida Seve som spelar Mollan.

– Nu kan vi verkligen använda miljön här och se hur det exempelvis var på riddartiden eller hur det kan ha varit att vara prinsessa på slottet, säger Anna Rydell.

– Vi kör samma upplägg som tidigare år. Barnen ska få skratta och ha roligt. Vi blandar teater med mycket sång, rörelse och bus. Med tidsresan vill vi inspirera barnen till att lära sig om hur det var innan de föddes. Vi gör nedslag i olika epoker, säger Martin Rydell.

Sånger som Händerna upp, Gympalåten och Vattenballong har blivit moderna klassiker som både barn och föräldrar sjunger med i och showen innehåller som vanligt mestadels egenskriven musik. Men också några klassiska allsånger samt ett nedslag i årets Melodifestival.

–Vi kommer gå igenom hela årets upplaga av Melodifestivalen på fem minuter och vi kör våra låtar som barnen känner igen och tycker om att sjunga med i. Men vi ska även bjuda på nya låten Hopp i tiden som vi snart ska släppa, säger Martin Rydell.

Vad hoppas ni att barnen tar med sig från föreställningen?

– Vi hoppas att de ska ha fått en glädjestund men vi skulle också bli jätteglada om de lärt sig lite om hur det var när farfar, farmor, mormor eller morfar var unga. Vad de sjöng, hur de dansade och vad de hade på sig, säger Anna Rydell.

– Det blir många klädbyten, fyller Ida Seve i.

Förra sommaren gästades Duran & Mollans allsångsshow av drygt 2500 personer. Sommarens föreställning, Tidsresan, får premiär på yttre borggården på Kalmar slott den 2 juli och spelas måndagar och onsdagar till och med den 6 augusti.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons