Kultur

De spelar på nya galan till förmån för Kalmar kvinnojour

KALMAR Artikeln publicerades

I december arrangerar Kalmarhjälpen en välgörenhetsgala till förmån för Kalmar kvinnojour. Mikael Wiehe och en rad lokala artister framträder på galan.

Den 15 december arrangeras Kalmarhjälpens välgörenhetsgala i Kalmarsalen. Enligt Kalmarhjälpen blir det en kväll fylld av glädje med artister, standup, auktioner och ett allvarligt budskap. Välgörenhetsgalan genomförs till förmån för Kalmar kvinnojour.

Mikael Wiehe.
Foto: Alley,Ned
Mikael Wiehe.
Penny Sjögren.
Foto: KARL NILSSON
Penny Sjögren.

Bland de bokade akterna syns Mikael Wiehe samt de lokala namnen Martin Berglund, Elin Andersson, Kalmarkärringen, Linnea Roslund och Penny Sjögren.

– Jag kommer att framföra några egna låtar och några tolkningar. Fokus i mina framföranden ligger på berättande. Jag framhäver både brister och styrkor i samhället och hur vi kan hjälpa varandra i det. Det känns bra att få vara med och att stötta kvinnojouren som gör ett otroligt viktigt arbete som förtjänas att lyftas fram och uppmärksammas, säger Penny Sjögren från Kalmar.

Martin Berglund.
Foto: Christer Tille
Martin Berglund.

Konferencier är Jessica Bergsjö.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.