Annons

Dags för vinylfrossa i Kalmar

På lördag, den 8 september, kan musikälskare botanisera bland lp-skivor på Akademikrogen i Kalmar. Då är det dags för 25-årsjubilerande skivmässan i Kalmar.
KALMAR • Publicerad 5 september 2018
Dags för mässan för musikälskare.
Dags för mässan för musikälskare.Foto: Marc Femenia/TT

I 25 år i rad har det arrangerats skivmässor två gånger om året i Kalmar. På lördag är det dags igen. Då kan besökarna botanisera bland 40 bord med skivor på Akademi­krogen.

– Vi har extra många bord nu när det är jubileum. 22 säljare från hela Småland, men också Stockholm, är på plats. Så det finns en stor chans att besökarna kan hitta något de letat efter, säger en av arrangörerna Peter Lindskog.

Annons

Primärt handlar det om vinyl.

– Vinylskivorna är i fokus men det finns också säljare som tillhandahåller cd. Skivmässan handlar förutom skivförsäljningen mycket om att träffa likasinnade och få tillfälle att prata musik, säger Peter Lindskog.

Peter Lindskog har varit med och arrangerat skivmässan sedan starten och sett ett ökat intresse för vinyl.

– Intresset har gått upp och ned de här 25 åren. Men drar man en graf så har intresset gått sakta uppåt och sedan ökat ganska rejält de sista tre åren, säger Peter Lindskog.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons