Kultur

Borgholm brinner har bokat klart – här är de sista banden

Festival Artikeln publicerades
Satyricon.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Satyricon.

Satyricon från Norge och Dark Tranquillity från Sverige är klara för Borgholm brinner. Därmed har festivalen i slottsruinen bokat klart.

Fakta

Borgholm brinner 27-28 juli

In Flames

Satyricon

Dark Tranquillity

Bullet For My Valentine

Raised Fist

Danko Jones

Comeback Kid

Graveyard

Tribulation

Visa mer...

In Flames-initiativet Borgholm brinner äger rum i slottsruinen den 27 och 28 juli. Sedan tidigare är, förutom värdbandet som spelar båda kvällarna, bland andra Bullet for my valentine och Danko Jones klara.

På tisdagen släpptes de två sista akterna.

Oslobandet Satyricon var ett av de mest inflytelserika banden i den norska black metal-vågen under 1990-talet.

Dark Tranquillity anses vara pionjärer på den göteborgska metalscenen och har turnerat världen runt och spelat på de största festivalerna. Noterbart är att In Flames-frontmannen Anders Fridén var sångare i Dark Tranquillity under fem år.

– Vi är riktigt glada att dela med oss av de sista banden som nu fulländar vår festival Borgholm Brinner. Vi hoppas ni välkomnar våra bröder i Dark Tranquillity, vi ser fram emot att få dela scen med dom för första gången på flera år, och även våra vänner i Satyricon. Vi är så peppade att få med oss all energi från alla artister på lineupen till en sådan unik atmosfär som Borgholms Slottsruin har. Det kommer att bli en oförglömlig helg, säger Anders Fridén i ett pressmeddelande.

Dark Tranquillity.
Dark Tranquillity.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.