Annons

Beställningsverk uruppförs på Camerata Nordicas säsongspremiär

Kalmar läns kammarorkester Camerata Nordica inleder höstsäsongen med ett uruppförande av Und eine Springflut… Ett beställningsverk för Länsmusiken komponerat av Klas Torstensson som är uppvuxen i Gamleby.
MUSIK • Publicerad 13 september 2018
Klas Torstensson har komponerat Und eine springflut... som uruppförs av Camerata Nordica.
Klas Torstensson har komponerat Und eine springflut... som uruppförs av Camerata Nordica.

I helgen är det dags för Camerata Nordicas säsongspremiär. Ledare och solist är Giovanni Guzzo som debuterade med orkestern ifjol.

Programmet som kommer att framföras i Oskarshamns kyrka i morgon, lördag den 15 september, och på måndag, den 17 september, i Gröna salen på Kalmar slott innehåller ett uruppförande av ett beställningsverk. Und eine Springflut… är komponerat av den flitigt anlitade kompositören Klas Torstensson. Han är uppvuxen i Gamleby och verksam i Nederländerna. Hans verk framförs av orkestrar, ensembler och solister över hela världen. Bland beställarna finns bland andra Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och andra europeiska orkestrar.

Annons

– I helgens säsongsöppning med Camerata Nordica får vi åter uppleva en högtidsstund tillsammans med vår fantastiska orkester som för tillfället har utökats med sex extra musiker, säger Ingrid Marmvik som är länsmusikchef.

– Jag minns förra årets fantastiska konsert med Giovanni Guzzo och jag vet att många med mig ser fram mot att höra honom igen. Klas Torstenssons musik är kanske ny för många men jag tror att det blir en spännande ny bekantskap.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons