Annons

Almgren och Andersson vidare till final

Debutanten och schlagerveteranen. Martin Almgren och Jessica Andersson gick båda direkt vidare till final i årets Melodifestival.
Moncho och Mendez får kämpa vidare i Andra chansen.
Melodifestivalen • Publicerad 17 februari 2018
MALMÖ 2018-02-17Martin Almgren och Jessica Andersson går vidare till finalen från deltävling 3 i Melodifestivalen 2018.
MALMÖ 2018-02-17Martin Almgren och Jessica Andersson går vidare till finalen från deltävling 3 i Melodifestivalen 2018.Foto: Johan Nilsson/TT

Hon är "schlagertanten" som hoppades slippa bli en i raden av fallande veteraner – och Jessica Anderssons önskan gick i uppfyllelse.

– Jag hoppas ju att en tävling som Melodifestivalen, som är så bred, är öppen för alla åldrar, genrer och artister. Och då kan man ju hoppas att det finns en liten plats för en gammal schlagertant. Men man vet ju inte, sade Jessica Andersson, som ställde upp i tävlingen för sjunde gången, till TT inför deltävlingen.

Jessica Andersson framför bidraget "Party Voice"  på Malmö Arena inför deltävling 3 i Melodifestivalen 2018.
Jessica Andersson framför bidraget "Party Voice" på Malmö Arena inför deltävling 3 i Melodifestivalen 2018.Foto: Johan Nilsson/TT
Annons

Hon beskriver sig själv som en tävlingsmänniska och säger att hon går in för att vinna när hon ställer upp i en tävling. Hur hennes "Party voice" står sig i finalen återstår att se.

Med sig till Friends arena får hon debutanten och den tidigare "Idol"-vinnaren Martin Almgren. Han har tidigare berättat att hans "A bitter lullaby" handlar om att gå igenom någonting tungt, och sedan komma ut på andra sidan.

Martin Almgren framför bidraget "Bitter Lullaby" på Malmö Arena inför deltävling 3 i Melodifestivalen 2018.
Martin Almgren framför bidraget "Bitter Lullaby" på Malmö Arena inför deltävling 3 i Melodifestivalen 2018.Foto: Johan Nilsson/TT

Den tredje deltävlingen i årets Melodifestival bjöd på musikaldoftande show, glittrande Beyoncé-dans och en feministisk kampsång – ja, och så de sju bidragen förstås.

Barbi Escobar slutade på sjunde plats med bidraget "Stark". Inte heller Kalle Moraeus "Min dröm" eller Dotters "Cry" röstades vidare i tävlingen.

John Alexander Sahlin/TT
Sofia Sundström/TT
Matilda Kvarnström Lantz/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons