Kultur o Nöje

Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula till Kalmar i sommar

KALMAR Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Kollage

Ett nytt festivalkoncept arrangeras i Kalmar i sommar. Bland artisterna som gästar festivalen syns Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula.

I sommar spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på Let’s spend the night together, ett nytt festivalkoncept som arrangeras fem kvällar i juli och augusti i Göteborg, Kalmar, Malmö, Uppsala och Linköping. I Kalmar är det dags den 21 juli på Fredriksskans.

Festivalkvällen inleds med en artist, som fortfarande är hemlig, därefter går Hurula på, följd av Weeping Willows och sist, men inte minst, Veronica Maggio som kommer avsluta i varje stad.

Veronica Maggio är en av Sveriges mest prisbelönta artister med sina fem Grammis, två P3 Guld, tre Rockbjörnar, tre Gaffa-priser och fem album i bagaget. Veronica Maggios senaste album Den första är alltid gratis släpptes i maj i fjol. I sommar är hon turnéaktuell igen i Sverige, Norge och Danmark.

– Jag har tjuvstartat sommaren på andra sidan jorden men längtar mest efter den RIKTIGA sommaren. Festivalsommaren! Det känns extra kul att få spela på den sprillans nya festivalen Let's spend the night together, säger Veronica Maggio.

Weeping Willows firar i år 20 år med albumet Broken Promise Land genom att spela tre kvällar i rad i Ericsson Globe om en vecka, men det är med senaste plattan Tomorrow Became Today i bagaget som de åker ut på en turné i sommar.

– Vi i Weeping Willows är väldigt glada och stolta över att få dela scen med de här hjärtliga och smarta artisterna. Upplägget påminner väldigt mycket om Kalasturnén som vi åkt runt med vid två tillfällen och där Magnus även åkt med som solo en gång. Vi gillar Veronica jättemycket och har följt henne i tio års tid men aldrig lyckats göra något tillsammans. Hurula har vi sett live flera gånger och är verkligen svinbra. Älskar hans blandning av pop och punk. Den här konstellationen känns helt perfekt, där vi får en naturlig plats mellan just pop och punk, hälsar bandet.

Hurulas pop-punkiga solodebut Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. I höstas kom uppföljaren Vapen till dom hopplösa.

- Det här ska bli intressant. Jag försöker alltid sträva mot att spela på nya ställen, och vad känns nyare än att spela på scener som byggs upp bara för en kväll? Sällskapet känns också bra såklart. Maggio och Weeping Willows behöver väl ingen närmare presentation. Alla fattar väl att det här kommer bli skitbra kvällar. Maggio kommer stå för eufori och glädje, Weeping för den tunga melankolin och vi får väl stå för åskovädret där emellan, säger Hurula.

Let’s spend the night together har premiär den 7 juli, biljetterna släpps den 27 mars.

Fakta

Speldatum

7 juli - Göteborg, Trädgårdsföreningen

21 juli - Kalmar, Fredriksskans IP

28 juli - Malmö, Tallriken Pildammsparken

11 aug - Uppsala, Botaniska Trädgården

19 aug - Linköping, Stångebrofältet

Visa mer...