Kultur o Nöje

Rickard Olsson tar över "Bingolotto"

Tv Artikeln publicerades
Foto:TT

Rickard Olsson blir programledare för "Bingolotto" – igen. Till hösten är han tillbaka i programmet efter tio år.

– Det känns som att komma hem, säger han till TT.

Rickard Olsson ledde TV4:s "Bingolotto" mellan 2005 och 2008, och han är glad över att komma tillbaka till programmet.

– Jag blev så glad när jag blev kontaktad och vi fick till det här. Arbetslusten kom tillbaka. "Bingolotto" är mycket mer kreativt att jobba med än vad många tror, faktiskt. Man kan göra ganska mycket inom den ramen, som man inte kan göra inom många andra formatprogram. Så det känns skitkul, säger han.

Efter att han slutade som programledare för "Bingolotto" 2008 har han haft löpande kontakt med Folkspel, som ligger bakom programmet.

– Jag känner dem och vet vilka jag kommer jobba med, säger Rickard Olsson.

Rickard Olsson säger att han har mått dåligt under hösten, och att han tappade arbetslusten efter att flera av hans program i SVT lades ner eller gjordes om. I december slutade han som programledare för "Vem vet mest" efter att ha lett programmet sedan 2008, och han har tidigare uttryckt sitt missnöje med att programmet framöver enbart kommer att sändas en dag i veckan.

I vår är det Agneta Sjödin och Lotta Engberg som växelvis leder "Bingolotto". Tidigare var det Ingvar Oldsberg som axlade programledarskapet, men han fick i december lämna programmet efter att en internutredning hos produktionsbolaget visat på "allvarliga arbetsmiljöproblem” inom produktionen. Rickard Olsson tar över till hösten.

Han kommer inte att göra så mycket annorlunda denna gång i "Bingolotto" jämfört med för tio år sedan.

– Jag är väl samma typ av kille, men jag tycker att vi ska försöka överraska mer i varje program, att inte varje program blir statiskt och likadant. Med olika spel eller olika tävlingar, säger Rickard Olsson. (TT)

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

Fakta

Tidigare programledare

1989–1999: Leif "Loket" Olsson

1999–2004: Lasse Kronér

2004–2005: Gunde Svan

2005–2008: Rickard Olsson

2008–2011: Lotta Engberg

2011–2013: Jan Bylund

2013–2014: Marie Serneholt

2014–2017: Ingvar Oldsberg

Visa mer...