Kultur o Nöje

Marcus & Martinus firar kronprinsessan på Victoriadagen

Borgholm Artikeln publicerades
Foto:Henrik Montomergy/TT

Räkna med publiktryck när kronprinsessan Victorias 40-årsdag ska firas i Borgholm. Norska supersuccéduon Marcus & Martinus kommer.

Den 14 juli ska kronprinsessan Victoria traditionsenligt firas i Borgholm på Öland. I år fyller hon 40 år och det ska firas rejält, säger Kay Wiestål, Victoriadagens grundare, som berättar att den norska succéduon Marcus & Martinus är klara för att uppträda.

– Jag tänkte på dem tidigt i processen och nu är det klart. De är så otroligt populära, det måste ju märkas att kronprinsessan fyller 40 i år.

En publik på mellan 5000 och 7000 personer brukar komma till Victoriadagens konsertkväll. Men i år kan det bli plats för en större publik.

  – Vi ska utveckla arenan och får se hur många som kan få plats, det ritas för fullt. Vi vill få till mer ståplatser och så måste vi ha ännu bättre skärmar så att alla kan se, och så måste ju kronpinsessan ha det riktigt bra, säger Kay Wiestål.

  Fler artister kommer att bokas på inom kort.

  – Vi har flera på gång så det dröjer inte länge innan programmet är klart, säger Kay Wiestål.

  Norska tvillingbröderna Marcus & Martinus har slagit igenom stort i Sverige och 15-åringarna sålde nyligen ut Globen i Stockholm flera gånger om.

  I somras fick nöjesparkerna Liseberg i Göteborg och Gröna Lund i Stockholm stänga entréerna inför duons konserter då publiktrycket var så högt.

  2012 vann Marcus & Martinus Melodi Grand Prix Junior, motsvarande svenska Lilla Melodifestivalen, med låten To dråper vann. I slutet av förra året släppte de skivan Together.

  Vad tycker du? Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.