Kultur o Nöje

Kalmarprofil spelar i sommarfarsen på Krusenstiernska

KALMAR Artikeln publicerades
Magnus Kviske spelar för första gången med i sommarfarsen på Krusenstiernska teatern i Kalmar.
Foto:Mikael Eklund
Magnus Kviske spelar för första gången med i sommarfarsen på Krusenstiernska teatern i Kalmar.

Skådespelaren Magnus Kviske får en roll i sommarens pjäs på Krusenstiernska teatern.

– Jag har vetat om det ett tag men inte fått säga något. Det är kul att det äntligen är ute, säger Magnus Kviske.

Nu är det klart att skådespelaren och producenten Magnus Kviske från Kalmar ansluter sig till sommarens föreställning Flaggan i topp på Krusenstiernska teatern i Kalmar.

Är det nervöst?

– Ja, det är ett nytt sammanhang och många jag inte jobbat med tidigare. Det ska bli kul att testa något nytt och att vara anställd och bara hoppa in och tillhöra ensemblen. Jag har jobbat med Adde Malmberg (som regisserar Flaggan i topp, reds anm) tidigare. 2003 i Allt eller inget på Malmö musikteater och 2014 i Pang i bygget på Fredriksdal. Vi trivs väldigt bra ihop. Han är jordnära och skön, säger Magnus Kviske.

Vem ska du spela?

– Det är en liten roll, en yngre kille som strular runt. Jag har inte läst Adde Malmbergs bearbetade version ännu.

Vad händer med din barnteatersatsning vid slottet?

– Jag hinner inte vara med och spela så jag satsar i år på att bara producera föreställningen. Det går inte att tacka nej när en sådan här chans kommer. Man måste ju testa.

I maj är det dags för repetitioner i Stockholm.

– Jättekul att ha med Magnus i sommar. Han har funnits med i våra funderingar tidigare, men i år stämde det överens och han blir perfekt. Kul återseende för Magnus och vår regissör Adde som har jobbat ihop i tidigare, säger producenten Johan von der Lancken.

I ensemblen ingår Robert Gustafsson, Per Svensson, Allan Svensson, Rachel Mohlin, Jeanette Capocci, Nadine Kirschon, Andreas Nilsson, Siw Erixon och Magnus Kviske. Föreställningen har premiär den 29 juni. Det är i år tioårsjubileum för sommarfars på Krusenstiernska.