Kultur o Nöje

"Jag hoppas att det blir kaos i Kalmar"

KALMAR Artikeln publicerades
Kodjo Akolor, Syster Sol och Martina Thun.
Foto:TT
Kodjo Akolor, Syster Sol och Martina Thun.

I dag är det turné-premiär i Kalmar för P3 Älskar.

Bland akterna som ska framträda på Krögers syns den hyllade hiphopgruppen Hov1.

För fjärde året i rad ger sig Sveriges Radio P3 ut på en klubbturné med musik, radiopratare, dj:s och humor. I dag, torsdag den 4 maj, är det premiär för årets P3 Älskar-turnén i Kalmar. Bland artisterna och banden som framträder på Krögers syns hiphopgruppen Hov1.

– Jag hoppas att det ska bli som vanligt när vi framträder. Jag hoppas att det blir kaos i Kalmar, säger Ludwig Kronstrand som sjunger och rappar i Hov1.

Gruppen, som består av ett gäng barndomskompisar från Orminge utanför Stockholm, slog igenom 2015 och är kända för låtar som Gråzon och Kärleksbrev. Förra veckan kom det självbetitlade debutalbumet Hov1.

– Vi kommer självklart att bjuda på nytt material när vi kommer till Kalmar men det är också kul att spela gamla låtar som gråzon. Då sjunger alla med, säger Ludwig Kronstrand.

Vad skriver ni om på nya albumet?

Vi är ganska egoistiska och skriver om saker som är viktiga för oss. Så det blir alltifrån kärlek och vänskap till hur det är att växa upp och om livet som ung vuxen. Vi skriver om sådant som många kan relatera till.

I just hiphopgenren är det vanligt att ha ett speciellt budskap eller att föra en politisk debatt om något. Hur tänker ni där?

Vi tänker inte så mycket alls. Det finns så många som är bättre på att skriva om politik så där känner vi inte att vi kan fylla någon funktion utan vi skriver om sådant som berör oss, säger Ludwig Kronstrand.

Förutom Hov1:s konsert utlovas massor med aktiviteter under P3 Älskar i Kalmar. Bland annat dyker P3-profilerna Kodjo Akolor, Martina Thun och Tina Mehrafzoon upp och artister som Syster Sol, Ansiktet,Urban Cone, och Adrijana uppträder. Det blir även stand up med Marcus Berggren, Josefin Johansson, Elinor Svensson, Johanna Wagrell och Victor Linnér.

Dessutom utlovar arrangören i ett pressmeddelande "skönt häng med Ligga med P3 i pianobaren, rundpingis med P3 Star-gänget och stand up med Victor Linnér, Josefin Johansson samt med Marcus Berggren, Elinor Svensson och Johanna Wagrell från Tankesmedjan".

FAKTA

Turnédatum

P3 Älskar Kalmar: 4 maj på Krögers.

P3 Älskar Stockholm: 5 juni på Slakthuset.

P3 Älskar Helsingborg: 28 september på Tivoli.

P3 Älskar Östersund: 3 november på Marité.

Visa mer...