Kultur & Nöje

Pippi flyttar till Giraffen i vinter

KALMAR Artikeln publicerades
Foto:Montage

Föreställningen Pippi firar jul har hittat hem - i en lokal på Giraffen.

Nu saknas bara den som ska spela Pippi.

Gänget bakom sommarens Pippi-föreställning vid Kalmar slott tar emot utanför den gamla Chili-lokalen på köpcenterområdet i Kalmar. Fastighetsägaren erbjuder lokalen då den står tom till januari nästa år.

– Det här ska bli den snyggaste teaterlokalen i Sverige och här ska en röd matta rullas in, säger producenten Magnus Kviske och visar in i den stora affärslokalen.

Reine Lööf, som regisserade sommarens föreställning, regisserar även den här gängen och ensemblen är i stort sett den samma.

Martina Sundén gör rollen som Prussiluskan, Magnus Kviske och Adam Lindrooz är Kling och Klang och barnskådespelarna Isak Svallhed, Selma Palm, Hugo Dahl och Leia Axelsson spelar Tommy och Annika. Men Yasmine Östergren, som spelade Pippi är uppbokad på andra jobb.

– Så nu söker vi efter någon som kan spela den inte så lite viktiga rollen som Pippi, säger Magnus Kviske.

Ny i ensemblen är Kalmarprofilen Mathias Sundén, som har jobbat med Bröderna Lejonhjärta-föreställningen på Astrid Lindgrens värld i sommar. Han ska spela en av de två bovarna.

Vem ska spela den andra boven?

– Den ska jag spela, säger Magnus Kviske.

– Ska du jaga dig själv? undrar Mathias Sundén.

Den 26 november är det premiär för Pippi firar jul. Reine Lööf jobbar just nu med manus som bygger på tv-serien i regi av Olle Hellbom och avsnittet Pippis jul.

– Vi satsar på en riktig familjeföreställning även den här gången där hela familjen från minstingen till de vuxna får skratta, säger Adam Lindrooz.

Ensemblen planerar en Pippiutställning i foajén med bilder av Ingrid Vang Nyman.

– Barnen kommer få möta och prata med alla karaktärer efter föreställningen och vi ska jobba på att få julstämning härinne, säger Magnus Kviske.

Fakta

Pippi firar jul

Premiär: 26 november

Scen: Den gamla Chili-lokalen på Giraffen-området i Kalmar

Ensemble: Magnus Kviske, Martina Sundén, Adam Lindrooz, Mathias Sundén, Isak Svallhed, Selma Palm, Hugo Dahl och Leia Axelsson. Rollen som Pippi är inte tillsatt.

Visa mer...