Kultur & Nöje

Kalmars jägarinnor plåtades på stan

Kalmar Artikeln publicerades
Fotografen Lars Bech tar promotionbilder på Félice Jankell, Happy Jankell och Alba August på Stortorget.
Foto:Anton Lernstål
Fotografen Lars Bech tar promotionbilder på Félice Jankell, Happy Jankell och Alba August på Stortorget.

Nyligen blev det klart att Tove Folkessons roman Kalmars jägarinnor blir film. I helgen kom delar av filmteamet till Kalmar för att ta bilder inför filmfestivalen i Cannes.

– Jag är nöjd, vi kan byta, säger fotografen Lars Bech.

Skådespelarna Félice och Happy Jankell samt Alba August går in i sina roller och ställer sig framför kameran på Stortorget.

Filmatiseringen av Tove Folkessons roman Kalmars jägarinnor är inne i ett tidigt skede av förproduktionen. I helgen var det dags att ta promotionbilder till Cannes filmfestival som drar i gång den 11 maj.

– Jag fick ett märkligt infall i och med att det är valborg och så ville jag testa gänget tillsammans, säger regissören Magnus Hedberg och berättar att festligheter kring valborg förekommer i boken.

Hur känns det så här inledningsvis?

– Det känns fantastiskt bra, det känns kanon, säger Magnus Hedberg.

Vid besöket i Kalmar fotograferades skådespelarna bland annat vid karaktäristiska Kalmarscener som Stortorget och vid Stagneliusskolan.

– Kalmar känns som en väldigt magisk sagostad. Vi var vid torget (Larmtorget) och det var väldigt vackert, säger huvudrollsinnehavaren Félice Jankell.

Det är första gången som Félice och Happy Jankell är i Kalmar. Kalmars jägarinnor blir också den första filmen där syskonen spelar mot varandra.

– Jag har redan sagt att hon ska behandla mig som en kollega, skrattar Happy Jankell.

– Det känns väldigt roligt, ju mer avslappnad man är desto bättre, säger Félice Jankell.

– Det känns som vi har gjort hur mycket som helst ihop trots att vi inte har det. Det blir som att återvända till barndomen, säger Happy Jankell.

Magnus Hedberg hoppas att filmen kan börja spelas in under hösten/vintern 2016. Den preliminära premiären är satt till hösten 2017.

Fakta

Kalmars jägarinnor

Den första, kritikerhyllade, delen i Kalmarbördiga författaren Tove Folkessons romantrilogi som har följts upp av Sund. Den tredje, kommande, delen heter Ölandssången.

Den kommande filmen regisseras av Magnus Hedberg.

Felice och Happy Jankell, Alba August och Hanna Ardéhn spelar huvudrollerna.

Filmens premiär är planerad till nästa år.

Visa mer...