Glödhett Sator på unik Hultsfredsfest

Konserter Artikeln publicerades

Visst, man borde kanske kunna räkna ut med lillfingret att om två av Sveriges säkraste liveband tar med sig en busslast gäster och kompisar ner till Hultsfred en helg så kommer dom inte att göra varsin skitspelning. Nejnej, Hultsfred calling blev en unik kväll.


När Joppe Pihlgren i Docenterna, Kent Norberg i Sator och Putte Svensson Sahlin, före detta Rockparty numera vd på Rock City, bestämde att de skulle ordna en festkväll i gammal hederlig Hultsfredsanda kändes det kul, javisst, men mer nostalgiskt än kittlande. Och visst blir det nostalgi, men det blir mer än så.
Docenterna öppnar och får först jobba ganska hårt, dels med att få folk att lämna puben, och dels med att få igång de som är på plats. Det syns att Docenterna är laddade, att de verkligen vill det här. Joppe svajar, hoppar och går ner på knä i vanlig ordning och redan i andra låten, Dags att bli hög, känns det att det kommer att bli en speciell konsert. Och så blir det. I Utan dig gästar Sulo och Magic från Diamond Dogs på sång och saxofon, Conny Nimmersjö från bob hund sjunger! Söderns ros ihop med Idde Schultz och på klassiska Bensin i blodet är det stjärnskottet Birgit Bidder som greppar mikrofonen och däremellan har vi hunnit med bland andra Varma öl och kalla element, Min enda vän och En annan nu.
Sen drar Sator igång en blytung Under the radar, och det var så länge sen jag såg Sator att jag på nåt sätt hade glömt att dom är ett skithäftigt liveband. Sator är att räkna med även årgång 2011.
Jag vet inte vad som är bäst, jag har redan nämnt lite, men det finns mer. Som den akustiska covern av Staten och kapitalet med Idde, Sulo, Magic och Joppe, eller när KSMB-sångaren Michael Alonzo går upp och drar av Tidens tempo för första gången på 20 år (enligt egen utsago), eller Sators Gasolincover This is my life, eller Ramonescovern She's the one med Nicke Andersson på sång, eller när precis alla är på scenen och skriker I wanna go home... Jag tror ni fattar.
Och om ni inte var där hoppas jag att ni ångrar er. Det borde ni göra.