Vinnaren av MRF:s pris korad

Kalmar Artikeln publicerades

Rickard Eriksson, lärare på Lars Kaggskolan, blev inte 2018 års vinnare av MRF:s stora pris. Men han fortsätter sin teaterverksamhet ändå.

Vinnaren av MRF:s (Motorbranschens riksförbund) stora pris är nu korad, det blev John-Erik Hellström från Örnsköldsvik som kammade hem 30 000 kronor. Rickard Eriksson, fordonslärare på Lars Kaggskolan, var en av de tre nominerade till att vinna priset.

– Det känns väl lite sådär men det var nog ganska väntat. Från början när jag såg nomineringarna visste jag ganska direkt vem det var som skulle vinna. Och det gjorde han ju också, det tycker jag han var välförtjänt av, säger Rickard Eriksson.

Anledningen till att Rickard Eriksson blev nominerad till priset från första början var sättet han lärde fordonseleverna att bemöta sina kunder.

– Vi gör det till en teater, vi har hållit på i tre år än så länge och just nu sitter jag och skriver manuset inför årets uppsättning. Att lära ut mötet med kunden är väldigt svårt om man bara använder läroböcker, genom teatern blir det tydligare och man kan ta upp ämnen som bland annat rasism och sexism, säger Rickard Eriksson.

Priset delas ut en gång om året till en person och kriterierna för att vinna är följande, enligt MRF:s hemsida:

"MRFs stora pris delas ut till person eller organisation/företag som främjat utvecklingen av bilbranschen för en ökad mobilitet, funktioner för bättre resursutnyttjande och hållbarhet, ökad kunskap för flera och förenklingar för personer i deras bilvardag".