”Vi ska göra vårt bästa”

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Pressbild

Hallå där Therese Karlsson, utflyttad Kalmarbo som numera bor i Stockholm. Du är sångare i gruppen Tiny Fighter som är i final i Stockholmsupplagan av P4 Nästa med låten New Century.

1. Hur känns det?

– Det känns otroligt, jättehäftigt, jättekul och nervöst så klart – det är många känslor. Det blir den första stora spelningen vi gör, vi är ett ganska nytt band.

– Vi ska ha ett genomrep i trummisens trädgård för att bli lite varma i kläderna. Så jag är jättenervös men det ska bli jättejättekul.

2. Hur bildades Tiny fighter?

– Jag träffade Tim (Spelman) förra året genom en bandsida på internet. Han skapade musik och behövde en sångerska. Då hörde jag av mig till honom och så bollade vi fram och tillbaka och bestämde oss för att prova.

3. Hur kom ni med i tävlingen?

– Vi skickade in den första låten vi spelat in tillsammans. Av ungefär 200 bidrag är vi ett av fem som tagits ut till finalen i Stockholm.

4. Vad kan du säga om låten?

– Den är lite åt indiepop-hållet. Tim skickade låten till mig och jag frågade om han hade allting, men det hade han inte, så då började jag knåpa ihop en text.

5. Den 5 juni är det stor final i Kulturhuset i Stockholm, hur tror du att det går?

– Jag har lyssnat på de andra bidragen och det är jättejättebra, så jag har faktiskt ingen aning. Jag hoppas att det går bra men det kan man ju inte veta. Vi ska göra vårt bästa så får vi se, men man får gärna rösta på oss. Ju fler som röstar, desto större chans har vi.

Musikvideo: Tiny Fighter med New Century.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.