”Vi grät nästan för att vi var så glada”

Kalmar Artikeln publicerades
Lisa Dagnäs och Elin Stenborg från Jenny Nyströmsskolan vann skolmästerskapen i bakning på tisdagen. Tävlingen avgjordes i shoppingcentret Nordstan i centrala Göteborg.
Foto: Privat
Lisa Dagnäs och Elin Stenborg från Jenny Nyströmsskolan vann skolmästerskapen i bakning på tisdagen. Tävlingen avgjordes i shoppingcentret Nordstan i centrala Göteborg.

Fyra år i rad har Jenny Nyströmsskolan kommit tvåa i skolmästerskapen i bakning.

När tävlingen avgjordes i Göteborg på tisdagen bröts den traditionen.

– Vi grät nästan för att vi var så glada, säger Elin Stenborg.

Pressen var stor på Kalmareleverna Elin Stenborg och Lisa Dagnäs inför skolmästerskapen i bakning.

De senaste fyra åren har Jenny Nyströmsskolan placerat sig långt fram i tävlingen och duons målsättning var att åtminstone komma tvåa.

Men efter att deltagarna avverkat de fem momenten (matbröd, vetebröd, wienerbröd, tårta och marsipanfigur) stod det klart att det gått bättre än så.

Elin och Lisa hade vunnit hela klabbet.

– Vi trodde inte att vi skulle komma på pallen. Vi blev väldigt förvånade och väldigt skakiga, vi grät nästan för att vi var så glada, säger Elin Stenborg.

Varför tror du att ni vann?

– Vi fick en liten motivering av ordföranden i juryn. Vårt bord var jämnast, vi hade gjort bra saker av allt. Vi jobbade säkert, hade rent på bordet och hade bra samarbete. Det handlar mycket om hur man arbetar, inte bara slutresultatet.

Elin och Lisa prisades även för bästa vetedeg – och Lisa fick dessutom pris för bästa tårta och marsipanfigur.

Förutom pokaler och diplom belönades de även med en kurs för klassen.

– Man får en kurs med bagarlandslaget som kommer till skolan och visar och bakar lite med oss. Så det är något att se fram emot, säger Elin Stenborg.