Vasaskolan bäst andra året i rad

Kalmar Artikeln publicerades
Bitte Gudmundsson, Mia Fryklund och P-O Friman tog å Vasaskolans vägnar emot utmärkelserna "Årets förbättrare" ur barn- och ungdomsnämndens ordförande Lasse Johanssons hand.
Foto:Peter Karlsson
Bitte Gudmundsson, Mia Fryklund och P-O Friman tog å Vasaskolans vägnar emot utmärkelserna "Årets förbättrare" ur barn- och ungdomsnämndens ordförande Lasse Johanssons hand.

Bäst blev ännu bättre och tog även i år hem priset för Årets förbättrare i Kalmar kommun.

Sedan flera år uppmärksammar barn- och ungdomsförvaltningen i Kalmar skolor som genom hårt arbete och utveckling gör sina skolor bättre.

Till grund för vem som utses som vinnare i de olika kategorierna ligger vad elevernas föräldrar tycker om barnens skolor.

Det årliga resultatet jämförs sedan med året innan och den förskola, grundskola och fritidshem som har förbättrat sig vinner utmärkelsen. Priset består av blommor och 50 000 kronor som ska användas för fortsatt utveckling av verksamheten.

Årets förbättrare bland förskolorna blev i år Smedby, som tidigare fått ta emot sitt pris.

Förra året var det Vasaskolans grundskola och fritidshem som erhöll utmärkelsen.

Men en gång är ingen gång, tycks personalen resonerat, och efter att ha lagt manken till blev båda enheterna även i är de som förbättrade sig mest.

Det var en glad och stolt rektor, Andreas Hjortenkrans, som tackade alla som bidragit till segern vid en ceremoni i Vasaskolans matsal på tisdagen.

– Jag trodde att det skulle vara omöjligt att vinna två år i rad. Det är en fantastisk insats som ni gjort. Jag är extremt stolt, sade Andreas Hjortenkrans i sitt tacktal till personalen innan det blev dags för kaffe och tårta.

Prisutdelare var barn- och ungdomsnämndens ordförande Lasse Johansson.

– Det är ett sjuhelsikes ni gjort igen, hyllade han skolans medarbetare.