Vänsterpartiet tar strid för mer pengar till kulturen

Kalmar Artikeln publicerades
De tre V-politikerna Josefin Hellvin, Bertil Dahl och Liselotte Ross vill se en rejäl satsningen på kultur- och föreningslivet i Kalmar kommande mandatperiod.
Foto: Mats Andersson
De tre V-politikerna Josefin Hellvin, Bertil Dahl och Liselotte Ross vill se en rejäl satsningen på kultur- och föreningslivet i Kalmar kommande mandatperiod.

Kulturen och föreningslivet i Kalmar kommun behöver ökat stöd. Nu lanserar Vänsterpartiet en satsning på kultur- och föreningslivet. Ett paket som innehåller både höjda föreningsbidrag och en ny ishall.

Vänsterpartiet i Kalmar kommun lanserar nu ett paket riktat till kultur- och föreningslivet i kommunen.

– Att stödja kulturen är viktigare nu än någonsin när mörka främlingsfientliga krafter vill skära ned på kulturen. För oss handlar kultur om människors djupa behov och om demokrati. Detta är något vi ska ställa oss bakom och ge vårt stöd, säger Bertil Dahl (V).

Bland de förslag som nu presenteras finns både gamla som lyfts upp igen och helt nya. Exempel på satsningar V vill genomföra är:

# Säkra och utveckla bibliotekens roll som mötesplats och plats för samhällsinformation och service.

# Skapa en avgiftsfri kulturskola.

# En 25 meters simbassäng/utebad byggs i Smedby.

# Simskolan ska ha lägre avgifter med mål att vara avgiftsfri.

# Fler simskoleplatser ska erbjudas.

# Öka stödet till fritidsaktiviteter för ungdomar under sommaren.

# Bygget av en ny ishall påbörjas under kommande mandatperiod.

# Öka kultur- och föreningsstödet.

– Vi vill satsa på och utveckla kultur- och föreningslivet. Vi vill helt enkelt ta ett omtag och också satsa mer i kommunens förorter och på landsbygden. Dessutom vill vi öka stödet till kommunens ungdomar, bland annat genom att ge mer stöd så att våra ungdomar har fritidsaktiviteter under sommaren, fortsätter Liselotte Ross, kommunalrådskandidat.

De satsningar som Vänsterpartiet nu lanserar är partiets egna förslag, de har inte ännu diskuterats med de två övriga partierna i majoritetssamarbetet, S och C.

– Vi driver en egen valrörelse just nu, då presenterar vi våra egna förslag, konstaterar Bertil Dahl med ett leende.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.