Valet: Tiderna det är bra att ha koll på i dag

Kalmar län Artikeln publicerades
Är timmen slagen för Stefan Löfven och den sittande regeringen – eller biter de sig kvar vid makten. I takt med att timmarna går på valdagen blir vi varse om det.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Är timmen slagen för Stefan Löfven och den sittande regeringen – eller biter de sig kvar vid makten. I takt med att timmarna går på valdagen blir vi varse om det.

Valdebatterna är över. Nu ska väljarna säga sitt. Valdagen är här – och här är några hålltider du bör känna till på söndagen.

8.00: Vallokalerna öppnar

18.00: V, S och MP:s valvakor startar

18.30: KD inleder sin valvaka

19.00: C, L och SD startar sina valvakor

19.30: M:s valvaka börjar

19.45: TV4 publicerar sin valdagsundersökning

20.00: Vallokalerna stänger

20.00: SVT:s valdagsundersökning publiceras

20.00: Resultatet av skolvalet presenteras

21.30 (cirka): SVT:s första prognos.

Under kvällen kan du följa valet på vår webb – med extra fokus på länets kommuner och landstinget. Vi ger dig fortlöpande statistik på valresultatet i takt med att rösterna räknas. Du läser även analyserna, får snacket från valvakorna i länet – och en bild av ifall det är maktskiften på gång. Vår valredaktion gör allt för att hålla dig uppdaterad och rapporterar direkt under kvällen – i text, bild och tv.

 

Läs mer om valet:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.