Våldsam tilltalad dömd till fängelse

Kalmar Artikeln publicerades

Rättegången avbröts när den misstänkte attackerade målsäganden. Efter att den återupptagits har nu mannen dömts till nio månaders fängelse.

Förhandlingen i Kalmar tingsrätt blev dramatisk. När den man som 31-åringen hotat på en pizzeria i Smedby hördes blev han påhoppad och misshandlad.

Den åtalade lyckades, innan vakter ingrep, hoppa över bordet han satt vid och rusa fram till målsäganden och slå till denne.

Till följd av händelsen fick rättegången avbrytas. Sedan hela rätten samt åklagaren bytts ut kunde den avslutas.

På onsdagen dömdes 31-åringen till fängelse för utöver olaga hot även för ett stort antal stölder i olika Kalmarbutiker.

Däremot ogillade domstolen åklagarens yrkande om att mannen, som tidigare är dömd för grov misshandel, efter avtjänat fängelsestraff ska utvisas.

Men snart kan det bli en ny rättegång för 31-åringen. Utredning pågår med anledning av hans våldsamma uppträdande under förhandlingen i Kalmar tingsrätt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.